Termiņā neprivatizēto dzīvokļu izpirkšana

Dzīvokļu īrniekiem, kas nav izmantojuši savas tiesības dzīvokli privatizēt, ir tiesības pašvaldības dzīvokli izpirkt. Īpašuma pārdošanas cena tiek noteikta pēc sertificēta vērtētāja vērtējuma. Atsavināšanas (izpirkšanas) process vidēji ilgst trīs līdz sešus mēnešus no iesnieguma saņemšanas brīža.

Dzīvokļa īpašumu var iegādāties:

  • ar tūlītēju samaksu;
  • uz nomaksu līdz pieciem gadiem, slēdzot ar pašvaldību pirkuma līgumu ar nomaksu. Nomaksas gadījumā pircējam par atlikto maksājumu jāmaksā 6% gadā no vēl nesamaksātās pirkuma maksas daļas. Nomaksas pirkuma gadījumā dzīvoklim pēc īpašumtiesības pārreģistrēšanas zemesgrāmatā uz izpircēja vārda tiek uzlikta ķīla nenomaksātās daļas apmērā;
  • ar tūlītēju samaksu pašvaldībai, īrniekam slēdzot kreditēšanas/aizņēmuma līgumu ar izvēlēto kredītiestādi izvēlētajā termiņā.

Ja dzīvokļa īrnieks nolēmis iegādāties pašvaldības dzīvokli savā īpašumā, tad ar dzīvokļa pirkuma līguma noslēgšanas dienu tiek izbeigts noslēgtais dzīvokļa īres līgums, un īrnieks no dzīvokļa lietotāja kļūst par tiesisko valdītāju, reģistrējot īpašumu zemesgrāmatā, viņš kļūst par pilntiesīgu dzīvokļa īpašnieku. Ar īres līguma izbeigšanas dienu dzīvokļa izpircējam vairs nav pienākuma pašvaldībai maksāt īres maksas daļu par dzīvokļa lietošanu, bet tikai apsaimniekošanas maksu apsaimniekotājam, ja tāds ir ievēlēts.

Papildu informācija pieejama pie Siguldas novada pašvaldības Teritorijas attīstības pārvaldes nekustamā īpašuma speciālistes Natālijas Balodes, zvanot uz tālruņa numuru 29284496 vai rakstot uz e-pasta adresi [email protected].

Publicēts
05 Jūn 2024
Atjaunināts
05 Jūn 2024

Vai šī informācija bija noderīga?
Jūsu atsauksme palīdzēs mums uzlabot šo vietni

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Vai šī informācija bija noderīga?
Esi pirmais, kurš uzzina!
Izvēlies atbilstošu kategoriju un saņem aktualitātes un jaunumus savā e-pastā
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Piekrītu manu personas datu apstrādei un jaunumu saņemšanai e-pastā.