Dieva dārzs tā Turaidu dēvēja tās senie iedzīvotāji Gaujas lībieši.

Daudzveidīgais apskates objektu piedāvājums, Gaujas senlejas gleznainās dabas ainavas, pastaigu takas, plašie zālieni, koptā vide un ekspozīcijas muzejrezervātā ik gadu pulcē tūkstošiem tūristu. Turaidas muzejrezervāts ir apmeklētākais muzejs Latvijā.

Sagaidot Siguldas 800 gadi Turaidas muzejrezervātā apmeklētājiem tiks piedāvātas vairāk kā trīsdesmit ekspozīcijas un izstādes viduslaiku pilī, baznīcā, muižas saimnieciskās apbūves centrā, kā arī brīvdabas ekspozīcijas Baznīckalnā un Tautasdziesmu parkā. Tās stāsta par latviešu tautas vēsturi tūkstoš gadu gaitā Eiropas notikumu kontekstā.
28. jūlijā Turaidā notiks Viduslaiku svētki. Pils Rietumu korpusā tiks atklātas ekspozīcijas par 800 gadiem novadā, par viduslaiku un jauno laiku vēsturi un novada saistību ar Vācijas, Polijas, Zviedrijas un Krievijas valstu likteņiem.

9. augustā Dainu kalnā pulcēsies folkloras kopas, lai svētvakara sajūtās ieskandētu Siguldas 800 gades svētku svinības.

Aktīvās atpūtas cienītājiem svētku laikā tiks piedāvāta orientēšanās spēle Astoņsimts gadu stāsts, kuras laikā vajadzēs atrast kartē norādītus Turaidas muzejrezervātā objektus un atsevišķus priekšmetus. Spēle būs iespēja kā vienlaikus iepazīt Latvijas vēsturi un atraktīvi pavadīt laiku muzejā!