10 mazie siguldieši, kas apmeklē bērnu un jauniešu ar invaliditāti biedrības Cerību spārni organizētās nodarbībās, šogad pirmo reizi piedalīsies starptautiskajā smaidošo bērnu festivālā Turcijā, ar gandarījumu atzina bērnu un jauniešu ar invaliditāti biedrības Cerību spārni valdes priekšsēdētāja Eva Viļķina.

Starptautiskajā smaidošo bērnu festivālā piedalīsies bērni ar invaliditāti no vairākām pasaules valstīm.

Latvija šajā festivālā piedalīsies pirmo reizi, mazie siguldieši ar dažāda veida invaliditāti centīsies apliecināt ne tikai savas spējas būt līdzvērtīgiem pārējiem bērniem, bet arī pārstāvēs visu valsti, uzsverot, mūsu rūpes par bērnu nākotni. Iespēja piedalīties festivālā bērniem ir jauns izaicinājums - parādīt savas prasmes, būt ieraudzītiem un novērtētiem.

Šobrīd bērni gatavo muzikālu priekšnesumu, kuru plānots rādīt pārējiem festivāla dalībniekiem. Jau zināms, ka priekšnesumā izmantos elementus no kustību terapijas nodarbībām, kā arī bērni gatavojas individuālajiem priekšnesumiem dziedāšanā un flautas spēlēšanā. Vēl uz Turciju bērni vedīs dažādus, jau iepriekš sagatavotus darbiņus, kas tapuši radošo nodarbību laikā.

Lai piedalītos festivālā, tika sagatavots neliels video materiāls par organizācijas darbības principiem. Video materiālā centāmies parādīt mūsu bērnu savstarpējo saskaņu un sadarbību dažāda veida nodarbībās, uzsvēra Viļķina. Papildu informāciju par biedrības darbības principiem un jau realizētajiem projektiem, iespējams aplūkot biedrības mājas lapā - www.ceribusparni.lv.

Starptautiskais smaidošo bērnu festivāls, notiks Stambulā no 20. līdz 24. aprīlim. Festivālā piedalīties tika aicināti bērni ar dažāda veida invaliditāti no tām pasaules valstīm, kurās ir Turcijas vēstniecība. Starptautiskā smaidošo bērnu festivāla mērķis ir palīdzēt bērniem ar dažāda veida invaliditāti veidot attiecības ar pārējiem bērniem, kā arī veicināt šo bērnu integrāciju sabiedrībā.
Bērnu uzturēšanos Stambulā festivāla laikā apmaksā tā organizatori, savukārt mums jāparūpējas par biļetēm, lai līdz tam nokļūtu. Tā kā vairāki bērni nāk no maznodrošinātām ģimenēm, bērnu un jauniešu ar invaliditāti biedrība Cerību spārni aicina finansiāli atbalstīt bērnu ceļa naudas izmaksas. Ja vēlaties palīdzēt un atbalstīt mūsu rekvizīti:
Reģ.Nr.: 40008078885

Banka:AS "DnB Nord Banka
Konts: LV13RIKO0002013016815

Informāciju sagatavoja:
Ginta Galaktionko
mob.:26153909
e-pasts: [email protected]