Gada sākumā Turaidas baznīcā notika Zvaigznes dienai veltīts Slokas evaņģēliski luteriskās draudzes Zvanu ansambļa koncerts. To apmeklēja Turaidas iedzīvotāji un Turaidas muzejrezervāta atbalsta biedrības biedri, kuri pēc koncerta pulcējās savā ikgadējā sanāksmē. Šāds pasākums gada sākumā ir kļuvis par biedrības tradīciju un tajā tiek pārlūkots paveiktais aizgājušajā gadā, kā arī apspriestas ieceres nākamajā darba cēlienā.

Pirms sanāksmes Turaidas muižas kalējs Atbalsta biedrības biedrus aicināja izliet Jaunā gada Laimi. Siguldas novada domes priekšsēdētājs Tālis Puķītis un Latvijas Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis kopīgi lēja Siguldas 800 gades laimi. Arī pārējiem biedrības biedriem izlieto laimju tulkojumā varēja saskatīt vērienīgus projektus un panākumus.
Sanāksmi iesāka Turaidas muzejrezervāta direktores Annas Jurkānes uzrunā, kurā atzinīgi tika novērtēts biedrības paveiktais darbs 2006.gadā, kā arī uzsvērts, ka biedrības pozitīvais piemērs ir mudināji dibināt līdzīgas organizācijas arī citviet Latvijā.

Turpinot sanāksmi dalībniekus uzrunāja Latvijas Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis, kurš ir viens no biedrības dibinātājiem. Viņš ar atzinību novērtēja līdzšinējo veikumu un novēlēja turpināt iesāktos projektus Turaidas muzejrezervāta atbalstam.

Siguldas novada domes priekšsēdētājs Tālis Puķītis uzaicināja Induli Emsi kļūt par Siguldas 800.gades jubilejas svinību patronu. Abpusējā vienošanās tika atbalstīta ar biedrības biedru aplausiem un sirsnīgiem rokas spiedieniem.

Sanāksmes darba kārtībā tika apstiprināta Turaidas muzejrezervāta atbalsta biedrības 2007.gada darbības programma. Prioritārie uzdevumi ir saitīti ar atbalstu Siguldas 800 gades pasākumu sagatavošanā jauno ekspozīciju iekārtošanu, ēku rekonstrukcijas un renovācijas darbiem, kā arī tiks turpinātas virzīt ieceres par gājējiem draudzīgas vides veidošanu Gaujas senlejā
Turaidas muzejrerzervāts ir pateicīgs Atbalsts biedrībai par atsaucību un līdzdalību kultūras mantojuma saglabāšanā. Paveiktie darbi liecina, ka biedrība īsteno savu mērķi - sniegt atbalstu un intelektuālo ieguldījumu dabas un kultūras mantojuma aizsardzībā un uzturēšanā, lai saglabātu un pilnveidotu Turaidas muzejrezervātu un tā tuvāko apkārtni kā nozīmīgu Latvijas kultūrvēsturisko objektu nākošajām paaudzēm.

Informāciju sagatavoja

Turaidas muzejrezervāta

direktores vietniece zinātniskā darbā Jolanta Dukaļska