No 6. 7. janvārim Oberhofā (Vācijā) notika Starptautiskās kamaniņu sporta federācijas (FIL) ikgadējās jauniešu sacensības, kas jaunajiem kamaniņu braucējiem ir sezonas nozīmīgākais notikums.

No Latvijas uz Vāciju bērnu un jaunatnes specializētās kamaniņu sporta skolas direktores un treneres Ingrīdas Amantovas vadībā devās 10 audzēkņi. Komandu sacensībās Latvijas jaunie sportisti (1993- 95. gadā dzimušie) izcīnīja otro vietu, piekāpjoties vienīgi Vācijas pārstāvjiem un aiz sevis atstājot Itāliju.

Ingrīda Amantova par jauno sportistu panākumiem Oberhofā ir visnotaļ apmierināta : " Šajās sacensībās esam piedalījušies vairākus gadus pēc kārtas, taču tik labi panākumi kā šogad nav bijuši. Jāpiebilst, ka jaunie kamaniņu braucēji panākumus kaldināja jau vasarā, sviedrus lejot četrās nometnēs Latvijā. Pateicoties pieaugošajām finansiālajām iespējām varējām arī doties uz treniņnometni Lillehamerā, Norvēģijā."
FIL sacensībās otro vietu kopsummā Latvijas braucējiem palīdzēja izcīnīt Ulla Zirne, Ieva Gudramoviča, kā arī Kristens Riks -Rozītis un Artūrs Dārznieks.

Jaunie kamaniņu braucēji atgriezušies mājās, lai gatavotos Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādei, kas notiks šī gada 9. un 10. februārī.

Kā norāda I. Amantova, pēc Latvijas sportistu panākumiem Pasaules kausa posmos Siguldā un Pasaules čempionātos Latvijā pieaugusi bērnu interese par kamaniņu sportu, tā kā par pēctecību sūdzēties nevar. Sporta skolā trenējas 58 audzēkņi, tie ir bērni ne tikai no Siguldas un Rīgas, bet arī no Ā¨dažiem, Talsu un Madonas rajona. Izveidojusies laba sadarbība ar Siguldas 2. pamatskolu, pie kuras atrodas jauniešu internāts.

Informāciju sagatavoja: Latvijas kamaniņu sporta federācijas uzdevumā Elīna Junolainena, [email protected]