12. februārī Siguldas 2.pamatskolā notika Siguldas policijas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas un Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes
Prevencijas biroja organizētas lekcijas skolēniem par smēķēšanas kaitīgumu. Skolēniem tika rādīta filmiņa Tabakas vārds pret Tavējo, kurā stāstīts par smēķēšanas kaitīgumu un likumdošanā paredzēto atbildību nepilngadīgajiem.

Inspektore A.Bišofa uzskatāmi klātesošajiem izklāstīja, kādas vielas ir cigaretes sastāvā un kādas izmaiņas tās atstāj nenobriedušā organismā. Pēc filmiņas noskatīšanās bērniem bija iespēja pārbaudīt savas zināšanas par smēķēšanu, atbildot uz jautājumiem. Zinošākie un drosmīgākie saņēma nelielas veicināšanas balviņas.

Nepilngadīgas personas Siguldas novadā publiskās vietās nedrīkst smēķēt - par to draud naudas sods līdz 5 latiem, bet nepilngadīgā vecāki var tikt saukti pie administratīvās atbildības par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu.

Siguldas policijas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas vecākā inspektore Indra Podziņa sola, ka drīzā nākotnē, sadarbībā ar Ģimeņu atbalsta centru un kolēģiem no Prevencijas biroja, tiks vēl organizēti šādi preventīvi pasākumi Siguldas novada skolās, jo jauniešu vidū arvien aktuālāka kļūst smēķēšanas problēma diemžēl tā ir kļuvusi par ikdienas parādību, kuras risināšanā lielāka uzmanība jāpievērš arī skolēnu vecākiem. Varbūt sagaidot Siguldas 800 mēs varētu uzsākt arī veselīgāku dzīvesveidu, rosina I.Podziņa.