Siguldas novada Mores pamatskola 2006./2007. mācību gadā uzsākusi speciālās izglītības programmu bērniem ar intelektuālās attīstības traucējumiem, tādēļ Mores pamatskolas pedagogu kolektīvs devās Siguldas novada bērnu un jauniešu ar invaliditāti biedrības Cerību spārni valdes priekšsēdētājas Evas Viļķinas organizētā pieredzes apmaiņas braucienā uz Vaivaru pamatskolu Jūrmalā, kas speciālās izglītības programmas realizē jau sen.

Mores skolas pedagogi piedalījās mācību stundās, vērojot Vaivaru skolas kolēģu sniegumu darbā ar bērniem, dalījās pieredzē ar pedagogiem, pārrunāja aktualitātes speciālajā izglītībā un guva jaunas idejas nākotnes darbībai.

Mores pamatskola izsaka pateicību E.Viļķinai par vērtīgo iespēju un Vaivaru pamatskolas atsaucīgajiem kolēģiem par sirsnīgo uzņemšanu. Šī pieredze ir apliecinājums tam, ka mūsu iesāktais darbs, lai arī smags un prasa daudz radošā potenciāla, ir aktuāls un nepieciešams, jo ikviens mēs vēlamies justies droši, saprasts, atbalstīts un piederīgs, saka cieņu, Mores pamatskolas direktora vietniece mācību darbā Kristīne Bandere.