1. martā Siguldas novada domē tikās Siguldas novada domes priekšsēdētājs Tālis Puķītis, Turaidas muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne, projekta Siguldai 800 vadītāja Jolanta Borīte un SIA Jumava valdes priekšsēdētās Juris Visockis, lai noslēgtu līgumu par Siguldas 800 gadei veltītu izdevumu Siguldas gadsimtu grāmata.

Turaidas muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne iepazīstināja klātesošos ar projektu, kas iecerēts kā reprezentatīvs, krāsains izdevums par notikumiem Siguldā un tās apkārtnē astoņsimts gadu garumā, kur arhīva materiālos gūto informāciju papildinās bagātīgs un interesants ilustratīvais materiāls. Grāmatas beigu daļā būs kopsavilkumi angļu un vācu valodās. SIA Jumava valdes priekšsēdētās Juris Visockis atzinīgi novērtēja siguldiešu ieguldīto darbu izdevuma sagatavošanā un tā lomu novada vēsturē, kā arī sniedza padomus ar grāmatniecību saistītos jautājumos.

Turaidas muzejrezervāta speciālisti jau vairāk nekā gadu strādā pie nepublicēto un publicēto vēstures avotu apzināšanas un izpētes Latvijas Valsts Vēstures arhīvā, Latvijas Akadēmiskajā bibliotēkā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un citās krātuvēs. Galvenokārt informācija tiek gūta Turaidas muzejrezervāta krājumā un zinātniskajā arhīvā, kas sekmēs to, ka Siguldas gadsimtu grāmatā tiks nodrošināta daudz plašāka nacionālā krājuma pieejamība un tiks publicēti daudzi līdz šim nepublicēti vēstures avoti.

Siguldas gadsimtu grāmatas sagatavošanā piedalās konsultanti no Latvijas Vēstures institūta un Gaujas Nacionālo parka administrācijas, lielu atbalstu 20.gadsimta vēstures apzināšanā un faktu precizēšanā sniedz Siguldas zonālais valsts arhīvs, jo svarīgi, lai lasītājs saņem vēsturiski precīzu izdevumu.

Ar Siguldas novada domes un SIA Jumava atbalstu Turaidas muzejrezervātā turpinās darbs pie Siguldas 800 gadu jubilejai veltītā izdevuma Siguldas gadsimtu grāmata.