Siguldas izglītības iestāžu vadītāji, darbinieki un audzēkņi no 1. marta līdz 20. maijam tiek aicināti piedalīties akcijā Zied ziedi Siguldā!. Akcijas norises laikā mazie siguldieši kopā ar vecākiem vai skolotājiem tiek aicināti sagatavot lielisku dāvanu pilsētai ziedu, uz kura uzrakstīts vēlējums pilsētai. Akcijas laikā izgatavotie ziedi tiks izmantoti Siguldas 800gades svinību norisē, kad izgatavotie ziedi kopā ar citām puķēm un laba vēlējumiem uzziedēs lielajā ziedu pļavā Bērnu pilsētiņas zonā.

Bērniem no kartona vai kāda cita materiāla jāizgatavo un jāizkrāso zieds, kuram otrā pusē var uzrakstīt vēlējumu Siguldai. Būtu labi, ja bērni izmantotu tādu krāsu un materiālu, lai ziediņš lietū nesamirktu. Lai zieda veidošanā iesaistītos visa ģimene, vecākiem pie zieda jāpiestiprina metru garš kātiņš, ko var iespraust zemē, stāsta bērnu zonas organizatori.

Līdz 20. maijam izveidotie ziediņi bērniem jāaiznes uz kādu Siguldas novada izglītības iestādi - bērnudārzu vai skolu, kur parūpēsies par to tālāku uzglabāšanu.

Lai pļava būtu krāšņāka un dažādāka mazos siguldiešus aicina ziedus izgatavot atbilstoši vārda pirmajam burtam:
ja vārds sākas ar burtu A - E , tad jāgatavo Margrietiņa;
ja vārds sākas ar burtu F - K, tad jāgatavo Rudzupuķe;
ja vārds sākas ar burtu L - R , tad jāgatavo Magone;
ja vārds sākas ar burtu S - Ž , tad jāgatavo Tulpe;
Protams, ja bērniem nepatīk kāds ziediņš, mēs labprāt atbalstīsim tāda zieda izveidi, kāda mazā siguldieša sirds kāro, bērnus, skolotājus un vecākus iesaistīties ziedu veidošanā aicina svinību organizatori.

Papildus informācija pie Bērnu zonas organizatoriem: Inga Krafte, tālrunis: 28352521, e-pasts: [email protected] vai Inga Cipe, tālrunis: 29177314, e-pasts: [email protected].