Siguldas 800 gadu jubilejas plānošanas pasākumus veic Vadības komisija un piecas darba grupas: Komunālo jautājumu darba grupa, Izbraukuma tirdzniecības organizēšanas darba grupa, Informācijas un atpazīstamības veicināšanas darba grupa, Māksliniecisko programmu, kultūras grupu un viesu piesaistīšanas darba grupa, kā arī Transporta plūsmas organizēšanas un autostāvvietu nodrošināšanas darba grupa un Drošības darba grupa.

Aizvadītajā nedēļā notika kārtējā Siguldas 800 gadu jubileja svinību Drošības darba grupa. Par Darba grupas vadītāju izvēlēts Augusts Popovs -Siguldas Policijas Iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks. Darba procesā iesaistīti arī Valsts policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, Zemessardzes pārstāvji un Pašvaldības policija. Turpmāk pie plānošanas pasākumiem tiks piesaistīti arī Rīgas rajona slimnīcas speciālisti un peldvietas glābēji.

Darba grupā tika pārrunāts pasākumu apjoms un plānotais apmeklētāju skaits svētkos. Ņemot vērā daudzveidīgo svētku programmu, organizatori paredz, ka Siguldas 800 gadu jubileja svinības būs plaša mēroga pasākums ar valsts un starptautisku rezonansi. Tādēļ svarīgi jau savlaicīgi plānot drošības pasākumus svinību laikā, kas saistīti ar masu pasākumu norises vietu iekārtošanu, ar autotransporta kustību, automašīnu novietošanu, svētku apmeklētāju drošību un informācijas, palīdzības sniegšanu, stāsta projekta Siguldai 800 vadītāja Jolanta Borīte. Lai izvairītos no kļūdām plānošanā, darba grupas sanāksmē uzaicināti piedalījās Cēsu 800 gades Drošības darba grupas speciālisti Jānis Goba un Gunārs Grundmanis. Lai veicinātu siguldiešu un Siguldas viesu drošību svētku laikā, uzsāktas sarunas arī ar apsardzes firmām.

Drošības darba grupās pārrunāta iespēja izvietot diennakts informācijas punktu svētku laikā.

Lai atvieglotu siguldiešu un pilsētas viesu orientēšanos un pārvietošanos svētku laikā, tiks veikta savlaicīga iedzīvotāju informēšana par satiksmes ierobežojumiem, izplatītas kartes, kurās norādīta transporta plūsma, novietošanas iespējas, taksometru pakalpojumi, informācijas punkti. Jau šobrīd zināms, ka transporta kustība pilsētas centrā un pāri Gaujas tiltam tiks ierobežota - šim nolūkam Siguldā un Turaidā tiks izvietoti autostāvlaukumi, bet pārvietoties varēs ar īpašiem satiksmes autobusiem vai kādu no alternatīvajiem transporta veidiem- velosipēdiem, zirgu pajūgiem vai velorikšām, kas ikvienu pārvedīs no Siguldas uz Krimuldu un Turaidu, lai visi svētku viesi sajustu Siguldas svinības.