Latvijas Zaļais punkts sadarbībā ar Siguldas novada domi un atkritumu apsaimniekotāju Jumis februārī aicināja siguldiešus piedalīties konkursā par nosaukumu jaunai izglītojoši informatīvai apakšsadaļai mājas lapā www.sigulda.lv.

Apkopojot konkursa izvērtēšanai iesniegtos rezultātus, kā atbilstošākais mājas lapas sadaļas nosaukums tika izvēlēts Karīnas Zariņas iesniegtais nosaukums Ekopēdija. K.Zariņa saņems galveno balvu- tirdzniecības parka Alfa dāvanu karti 30 latu vērtībā. Veicināšanas balvas saņems arī siguldietes Maija L. Par nosaukumu Zaļās domas un Simona Marhele par nosaukumu Kopā Zaļāk. Iesūtītos nosaukumu priekšlikumus izvērtēja Siguldas novada domes, atkritumu apsaimniekošanas organizācijas Jumis un Latvijas Zaļā punkta pārstāvji. Balvas uzvarētāji varēs saņemt Siguldas novada domē, iepriekš sazinoties ar Sabiedrisko attiecību nodaļu pa tālruni: 7970848.

Jaunā sadaļa Ekopēdija būs veltīta jautājumiem, kas saistīti ar vides aizsardzību un atkritumu šķirošanas iespējām ikdienā. Tajā varēs sekot līdzi Latvijas Zaļā punkta un Siguldas atkritumu apsaimniekotāja Jumis organizētajām akcijām, Zaļā punkta skolu projekta aktivitātēm un citām aktualitātēm saistībā ar vides saudzēšanu.

Ik ceturksni Ekopēdijā notiks konkursi ar noderīgām un interesantām balvām. Sadaļā tiks ievietoti raksti un komentāri par iedzīvotājiem un pilsētai aktuāliem jautājumiem saistībā ar vidi. Sadaļā būs pieejama informācija par izlietotā iepakojuma šķirošanu, kā arī par nolietoto elektropreču un videi kaitīgo preču savākšanas vai nodošanas iespējām.