Noslēgusies pieteikšanās velobraucienam Siguldai -800. Siguldas novada dome saņēmusi 26 pieteikumus no siguldiešiem, kuri vēlētos doties šai svētku sagaidīšanas braucienā.

Kā informēts jau iepriekš, sagaidot Siguldas 800gadi, no 5.- 13. jūlijam siguldieši dosies 800 kilometru velobraucienā pa Latviju, viesojoties vairākās pilsētās un aicinot to iedzīvotājus apmeklēt vērienīgos svētkus. 800 kilometru garajā velobraucienā vai atsevišķos velobrauciena posmos tika aicināti pieteikties siguldieši, kuri vēlas pievienoties velobraucējiem un popularizēt svētkus Latvijas pilsētās. Velobrauciena dalībnieki tiks nodrošināti ar ēdināšanu un naktsmītnēm. Šķērsojot rajonu robežas, siguldiešiem pievienosies rajonu velobraucēji, kas pavadīs dalībniekus līdz rajona centram, kur pie veikaliem Elvi būs svinīgā velobraucēju sagaidīšana un svētku vēsts nodošana.

Viesojoties lielākajās pilsētās, nodosim īpašus vēstījumus un ielūgumus pašvaldību vadītājiem un iedzīvotājiem, lai ikviens Latvijas iedzīvotājs jūtas gaidīts Siguldas 800gades svinībās 10. - 12. augustā, stāsta projekta Siguldai 800 vadītāja Jolanta Borīte.

Velobrauciena laikā siguldieši deviņās dienās uz Siguldas svinībām aicinās Cēsu, Valmieras, Smiltenes, Gulbenes, Madonas, Jēkabpils, Aizkraukles, Bauskas, Jelgavas, Dobeles, Saldus, Kuldīgas, Sabiles, Kandavas, Tukuma, ekavas un Ogres iedzīvotājus. Siguldas velobraucēji viesosies Valmieras, Jēkabpils un Kuldīgas pilsētas svētkos.

Informāciju par precīzu velobrauciena maršrutu un posmiem aicinām aplūkot www.sigulda.lv sadaļā "Siguldai 800" - Aktualitātes - Velobrauciens "Siguldai 800"