25.marta naktī Siguldas novadā autoceļa Inciems-Sigulda-egums 22.kilometrā, braucot ar automašīnu Pontiac, avarēja pagaidām nenoskaidrots autovadītājs. Spēkrats noskrējis no braucamās daļas, apgāzies un ietriecies kokā. Negadījuma vietā bojā gāja automašīnas pasažiere - kāda 14 gadus veca jauniete, bet vēl trīs līdzbraucēji - 1984.gadā dzimis vīrietis, 1986.gadā dzimis vīrietis un 1988.gadā dzimusi jauniete guvuši dažāda smaguma traumas un nogādāti slimnīcā.

Siguldas novada Pašvaldības policijas iejaukšanās rezultātā, īsi pirms negadījuma, iespējams, tika izglābta dzīvība vēl divām jaunietēm, kuras būtu devušās braucienā ar auto, kas pēc brīža avarēja. Siguldas novada pašvaldības policija saņēma izsaukumu, ka Zinātnes ielas rajonā jaunieši lieto alkoholu un posta apstādījumus. Ierodoties notikuma vietā, Pašvaldības policijas darbinieki lūdza jauniešus uzrādīt personu apliecinošus dokumentus. Tā kā personu apliecinošo dokumentu jauniešiem nebija, tika aizturētas divas jaunākās jaunietes, kuras tika nogādātas Siguldas Policijas iecirknī personību noskaidrošanai, informē Siguldas novada domes izpilddirektors Uģis Mitrevics.

Siguldas novadā aizturētie jaunieši, gadījumos, ja nav iespējas sazināties ar viņu vecākiem, tiek nogādāti Rīgas rajona slimnīcā Siguldā vai Allažu bērnu un ģimenes atbalsta centrā Austrumi, Allažu pagastā.

Iestājoties siltajam laikam un skolēnu pavasara brīvlaikam, kad jaunieši arvien vairāk brīvo laiku sāk pavadīt ārpus mājām, aicinu vecākus pastiprināti sekot tam, kur un ar ko jaunieši pavada brīvo laiku. Novadā aktivizējusies arī smēķēšanas un dažādu atkarību problēma, vecākus pievērst uzmanību bērnu brīvā laika pavadīšanai aicina U.Mitrevics

Tālākā notikumu gaitas attīstība nodota Rīgas rajona Policijas pārvaldes Kriminālpolicijas biroja 1. nodaļas kompetencē.