Aizvadītajā nedēļā Mores pamatskolā tika organizēta Drošības diena. Skolēnus un pedagogus uzrunāja Sarkanā Krusta pārstāvji, Ģimenes atbalsta centra speciālisti, lai izskaidrotu dažādas problēmas, saistītas ar fizisko un emocionālo vardarbību skolnieku vidū. Bija tikšanās arī ar Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības vadītāju N. Galvanovski un VUGD Rīgas rajona brigādes Siguldas daļas komandieri I. Meieri. Jaunieši diskutēja par ugunsdrošības jautājumiem piemēram, kūlas dedzināšanu, izsmēķu nomešanu, kā pareizi reaģēt ugunsgrēka gadījumā. Bija iespēja arī pašiem izmēģināt, kā pareizi lietot ugunsdzēsēju aparātus.

Vecāko klašu skolēni tikās ar Rīgas rajona Siguldas policijas nodaļas Kārtības policijas vecāko inspektori I. Podziņu. Praktisko nodarbību veidā skolēni apguva, kas jāzina riteņbraucējiem, ievērojot ceļu satiksmes noteikumus, tika runāts arī par kriminālatbildību un vecumu, no kura jauniešus var sodīt šāda veida nodarījumos. Daudz tika runāts arī par bērnu tiesībām un pienākumiem.

Mores pamatskolas pedagogi atzinīgi novērtējuši šāda veida informatīvās dienas, atzīstot, ka tieši tikšanās reizēs ar speciālistiem un praktiskajās nodarbībās skolēni iegūst daudz vairāk nekā uzklausot to pašu informāciju no skolotāja.