Siguldas novada Attīstības plāna 2007. 2019. gadam izstrādes ietvaros ir apkopoti iedzīvotāju aptaujas rezultāti par Siguldas pilsētas centra attīstību un novada apdzīvotajām vietām. Šī ir otrā Siguldas novada iedzīvotāju anketēšana Attīstības plāna izstrādes gaitā.

Respondenti aptaujā, kas notika no 12. 23. martam un ko veica uzņēmums SIA Metrum sadarbībā ar Siguldas novada domi, atbildējuši uz jautājumiem, kura teritorija būtu uztverama kā Siguldas pilsētas centrs un kuri objekti iedzīvotājiem raisa asociācijas ar centru, kā veiksmīgāk risināt Siguldas dzelzceļa stacijas apkaimes modernizāciju, kā arī kuras novada apdzīvotās vietas būtu veidojamas kā perspektīvi lauku centri.

Aptauja rāda, ka visbiežāk Siguldas iedzīvotāji ar pilsētas centru saista dzelzceļa staciju un tai pieguļošo laukumu. Minēti vēl arī citi objekti teritorijā starp Pils, Raiņa un Ausekļa ielu Kultūras nams, viesnīca Sigulda ar tai pieguļošo laukumu, autoosta, pasts, kafejnīca Melnais kaķis, tirdzniecības centrs Maxima.

Par Siguldas dzelzceļa apkaimes pilnveidošanu visbiežāk izskan viedoklis iespējami censties saglabāt zaļo zonu, kas veido Siguldas pilsētas tēlu un piesaista tūristus un atpūtniekus. Iedzīvotāji ierosina zaļo zonu sakopt, sakārtot un modernizēt.

Anketu pilnīgs kopsavikums pieejams www.sigulda.lv sadaļā "Pašvaldība" "Attīstība, projekti" "Attīstības plāns", kā arī Metrum mājaslapā www.metrum.lv, sadaļā Projekti.

Siguldas novada Attīstības plāna izstrāde, kas ietver Teritorijas plānojuma un Attīstības programmas sagatavošanu, uzsākta pagājušā gada jūlijā.

Ierosinājumus par plānojumu var sūtīt pa e-pastu: [email protected].