Rīt, 25. aprīlī plkst. 12.00 Siguldas pagasta kultūras namā notiks Rīgas rajona teritorijas plānojuma (2007. 2019.gads) 1. redakcijas apspriešana, ko organizē SIA Reģionālie projekti un arhitekte Ilma Valdmane. Sigulda Rīgas rajona teritorijas plānojumā iezīmēta kā Rīgas reģiona nozīmes pilsēta.

Rīgas rajona teritorijas plānojuma 1. redakcijas prezentācijas mērķauditorija ir Siguldas un apkārtējo pašvaldību Inčukalna, Vangažu, Mālpils, Krimuldas un Allažu iedzīvotāji. Tikšanās laikā tiks skatīti Rīgas rajona infrastruktūras attīstības virzieni, valsts nozīmes un pašvaldību autoceļu attīstība, reģiona perspektīvās izpētes zonas, nacionālas nozīmes lauksaimniecības zemes, īpaši aizsargājamās dabas teritorijas, Siguldas apvedceļa izvietojums, plānojuma saistība ar Latvijas nacionālo plānojumu un Rīgas reģiona plānojumu, kā arī citi Rīgas rajona attīstībai būtiski jautājumi.

Prezentācijas laikā Siguldas novada domes speciālisti un iedzīvotāji tiek aicināti izvērtēt, vai Rīgas rajona teritorijas plānojumā iekļautas Siguldas novada intereses.

Rīgas rajona teritorijas plānojuma 1. redakcijas izvērtēšana notiek no aprīļa sākuma līdz maija beigām 8 nedēļas.

Uz tikšanos aicināti visi interesenti, Siguldas novada un apkārtējo pagastu iedzīvotāji.