Kā informē Siguldas 800 gades svētku organizatori, 11.augustā, no plkst. 11.00 līdz 18.00 Raiņa parkā, Siguldas 800gades svinību laikā, mazos svinību viesus aicinās bērnu zona Kājām gaisā, kur uz jautru jampadraci ielūgs Susurs, Sikspārnis, Kaķīškalna Runcis un dažādi pļavas iemītnieki.

Jau no plkst. 10.30 sāksies jautrais gājiens dalībnieku parāde Laipni lūgti Susura aliņā, bet no plkst.11.00 tiks atklāts Jampadraču laukums, kurā dalībnieki sastādīs ziedu pļavu un ar Siguldas 800gades atslēgām atslēgs lielos bērnu parka vārtus. Līdz ar vārtu atvēršanu sāksies piedzīvojumi parka zonās, kur mazie varēs muzicēt, spēlēties, veidot, zīmēt, līmēt, dejot, sportot, draiskoties, plunčāties, našķoties, laiskoties, spēlēties un risināt āķīgus uzdevumus.

Jampadraču laukumā notiks bērnu parka atklāšana un bērnu māksliniecisko kolektīvu priekšnesumi dienas garumā. Starp priekšnesumiem būs Laimes Kaķa rotaļu brīži ar spēlēm, joku mikrofonu un citām jautrībām.

Susura piedzīvojumu trasītē bērni varēs prātuļot, minēt mīklas un atbildēt uz jautājumiem par Gaujas Nacionālo parku, Sikspārņa piedzīvojumu trasītē notiks sportiskas aktivitātes bērni varēs piedalīties sacensībās un pārvarēt šķēršļu joslas, bet gardumu zemē Vinnijā notiks saldas atrakcijas. Raiņa parka Mazajā zoodārzā būs iespējams apskatīt un apmīļot dažādus dzīvnieciņus - zaķus, trušus, jērus, kazlēnus un ponijus. Būs ierīkots arī zirgu izjādes celiņš.

Auto parkā notiks vizināšanās ar velokartiem, bet pa īpašu trasi varēs braukt ar vadāmajām mini automašīnām. Sportisku aktivitāšu netrūks - bērni varēs lēkt pa batutiem un piepūšamajām atrakcijām, griezties karuseļos, lūkoties skeiteru parciņa BMX un grafiti zīmējumu paraugdemonstrējumos.

Mazie svinību viesi mākslinieki mazajā izsolē par dzejolīšiem un dziesmiņām varēs iegūt dažādas noderīgas lietas ar autogrāfiem, piemēram, T- krekliņu ar Laura Reinika autogrāfu. Savukārt, Šņiks un šņaks friziersalonā bērni varēs safrizēties un izkrāsoties, bet brīvdabas fotosalonā nobildēties ar pasaku tēliem. Bērnu prieku vairos iespēja gatavot rotaslietas vai keramikas izstrādājumus, spilvenu izstāde un smaržu spēlē, rotaļas ar ornitologiem un foto mistifikācijas.

Ikviens viesis tiks aicināts piedalīties akcijā Zied ziedi Siguldā, izgatavojot ziediņus un veidojot īstu ziedu pļavu Raiņa parkā. Pasaku Mežā bērni, zīmējot, spraužot un līmējot, veidos upi ar tās iemītniekiem - zivīm, bebriem un ūdenszālēm, kā arī buru kuģīšus no mizām.

Īpaša būs Mazulīšu zona, kas domāta pašiem mazākajiem spēlēties un rotaļāties gribētājiem.

Siguldas 800gades svinībās mazajiem svētku viesiem sagatavota īpaši interesanta un piesātināta programma, lai bērnu darbošanās prieks nezustu visas dienas garumā.

Siguldas 800 gades svinības paredzētas no 9. līdz 12.augustam. Svētku programma pieejama sadaļā "Siguldai 800 - Pasākumu kalendārs".