Siguldas novada dome šodien sagatavojusi un izsūtījusi domes priekšsēdētāja Tāļa Puķīša parakstītu vēstuli Keilas pašvaldībai, kurā izteikts atbalsts Siguldas sadraudzības pilsētai Igaunijā sakarā ar valdošajiem nemieriem un diplomātisko krīzi starp Igauniju un Krieviju.

Siguldas novada domes deputāti vakar, 9. maijā, domes sēdē vienbalsīgi nolēma izteikt atbalstu sadraudzības pilsētai Keilai. Siguldas novada domes deputāti nosoda nekārtības Tallinas ielās un pauž atbalstu Keilas pašvaldībai, tā teikts pašvaldības izsūtītajā vēstulē.

Plašsaziņas līdzekļos jau vēstīts, ka aprīļa beigās Tallinā izcēlās plaši nemieri, kuros piedalījās tūkstošiem Igaunijas krievvalodīgo iedzīvotāju, kas protestēja pret kritušo padomju karavīru pieminekļa jeb Bronzas kareivja pārvietošanu. Tam sekoja diplomātiskā krīze ar Krieviju, kas būtiski skar abu valstu politiskās un ekonomiskās attiecības. Šī krīze nodēvēta par smagāko kopš Igaunija 1991.gadā atguva neatkarību no Padomju Savienības.

Pieminekli, kas pazīstams kā Bronzas kareivis, krievi un viņu diezgan lielā minoritāte Igaunijā uzskata par svētu piemiņu Sarkanās armijas karavīriem, kuri cīnījās pret fašismu Otrajā pasaules karā, savukārt igauņi uzskata, ka tas atgādināja 50 gadus ilgo padomju okupāciju ar tās deportācijām un citiem cilvēktiesību pārkāpumiem.