No 10. līdz 13. maijam Ventspilī, Jūrmalā, Brocēnos, Usmā un Aizputē notika Latvijas jaunatnes olimpiādes finālsacensības 20 sporta veidos. Oficiāli tika akreditēti vairāk kā 2200 jauno sportisti no 33 rajonu un pilsētu pašvaldībām.

Siguldas Sporta skolas audzēkņi rajona godu pārstāvēja divos sporta veidos: volejbolā jauniešiem un badmintonā. Volejbola komandas kodolu veidoja Siguldas Sporta skolas audzēkņi Artūrs Upītis, Toms Strazdiņš, Kārlis Bergs, Artūrs Hāns, Jānis Zemlītis, Kaspars Mjaisāns, Roberts Jumiķis,Kristaps Bukšs.

Treneris Normunds Šulte sekmīgi realizēja komandai izvirzītos uzdevumus - vispirms izcīnot tiesības piedalīties finālsacensībās un tad izcīnot kādu no medaļām. Rezultāts priecē, spraigas un interesantas spēles un mūsu jaunieši bronzas medaļu ieguvēji. Labu pieredzi sportā guva arī vecākās volejbola nodaļas grupas audzēknis Andris Luste, jo palīdzot savam treneri pildīja otrā trenera pienākumus.

Sekmīgs starts tika gaidīts arī badmintona nodaļas audzēkņiem. Par rezultātu, lai runā statistika- pusei no godalgoto vietu ieguvējiem bija skolas audzēkņi: divi zelti, sudrabi un bronzas.
Par divkāršu Latvijas jaunatnes olimpiādes čempionu vienspēlē un dubultspēlē kļuva Arturs Rainskis.
Atzīstamu sniegumu sacensību gaitā rādīja visi komandas dalībnieki, taču skumdināja fakts, ka komandas līdere jaunietēm Dana Peļņa treniņā guva traumu, kas būtiski ietekmēja komandas startu.

Komandas treneris Ainārs Gureckis situāciju risināja un sasniedza optimālus rezultātus. Zelta medaļa dubultspēlē Artūram Akmens, sudraba vienspēlē un dubultspēlē Monikai Radovskai, sudrabs dubultspēlē un bronza vienspēlē Madarai Dreimanei, bronza dubultspēlē Kristai Arcimovičai un Lāsmai Ozolai. Kopējo komandas sniegumu sekmēja arī Jūlija Čmiha, jau minētā Dana Peļņa ar izcīnītajām ceturtajām vietām un Igors Eglītis ar septīto vietu.

Tuvojas mācību gada noslēgums vispārizglītojošajās skolās, tādēļ novēlu visiem sportistiem nezaudēt sportisko formu, un sportā gūto rūdījumu apliecināt ar labām un teicamām sekmēm mācībās.

Informāciju sagatavoja Siguldas Sporta skolas direktors Aivars Fridrihsons.