Līdz 20.maijam Gaujas nacionālā parka administrācija aicina piedalīties fotoizstādes Dzīvās ainavas tapšanā
Gaujas nacionālā parka administrācija 27.maijā atzīmēs Eiropas dabas un nacionālo parku dienu, Siguldas pilsdrupās rīkojot Gaujas NP mūzikas diska Noskaņas prezentāciju un fotoizstādi Dzīvās ainavas. Dzīvās ainavas fotogrāfijās papildinās muzikālās ainavas komponista Edija Eversa izpildījumā.

Kopš 1999.gada maija EUROPARC federācija aicina rīkot svētkus visās Eiropas aizsargājamās dabas teritorijās, lai popularizētu vides aizsardzību un iepazīstinātu ar unikālajiem dabas objektiem. 2007.gada Eiropas dabas un nacionālo parku dienas un arī fotoizstādes devīze ir Dzīvās ainavas jeb Living Working Landscapes.

Vienas dienas ekspresfotoizstādē aicināts piedalīties ikviens fotogrāfs - dabas vērotājs, amatieris vai entuziasts, kurš laika posmā no Gaujas NP nodibināšanas 1973. gadā līdz 2007. gadam Gaujas nacionālā parka teritorijā iemūžinājis tieši nacionālajam parkam raksturīgus dabas elementus, ainavas, ģeoloģiskos objektus, augus, putnus vai dzīvniekus dažādos gadalaikos un diennakts laikos, un kurš vēlas savus darbus nodot pasākuma apmeklētāju vērtēšanai.

Aicinām iesniegt fotogrāfijas Gaujas nacionālā parka administrācijas birojos vai Apmeklētāju centros līdz 20.maijam.

Mūzikas diska prezentāciju Noskaņas un fotoizstādi Dzīvās ainavas Gaujas nacionālā parka administrācija organizēs Siguldas 800gades svētku ietvaros, par pasākuma vietu apzināti izvēloties Siguldas pilsdrupas ar gleznaino skatu uz Gaujas senleju, norāda Gaujas nacionālā parka administrācijas Vides saziņas daļas vadītāja Meldra Langenfelde.

Tiksimies 27.maijā pl.19.00 Siguldas pilsdrupās Gaujas NP mūzikas diska Noskaņas prezentācijā un fotoizstādē Dzīvās ainavas. Gaidām fotogrāfijas! Ar izstādei iesniedzamo fotogrāfiju nolikumu var iepazīties Gaujas NP mājas lapā www.gnp.gov.lv vai informāciju saņemt pie Līgas Eglītes - Gaujas NP Vides saziņas daļas vadītājas vietnieces m.t. 29481932.

Pielikumā: Iesniedzamo fotogrāfiju nolikums.

Fotoizstāde Dzīvās ainavas

Koncepcija: Gaujas nacionālā parka administrācija aicina piedalīties vienas dienas ekspresfotoizstādē Dzīvās ainavas, kas tiek rīkota Eiropas dabas un nacionālo parku svētku ietvaros.
Kopš 1999.gada maija EUROPARC federācija aicina rīkot svētkus visās Eiropas aizsargājamās teritorijās, lai popularizētu vides aizsardzību un iepazīstinātu ar unikālajiem dabas objektiem.

Tēma: 2007.gada Eiropas dabas un nacionālo parku dienas un arī fotoizstādes devīze ir Dzīvās ainavas jeb Living Working Landscapes. Aicinām iesniegt fotogrāfijas, kas tapušas kopš Gaujas NP nodibināšanas 1973. gadā līdz 2007. gadam tieši nacionālajā parkā ar raksturīgiem dabas elementiem, ainavām, ģeoloģiskiem objektiem, augiem, putniem vai dzīvniekiem dažādos gadalaikos un diennakts laikos.
Dalībnieki: Izstādes dalībnieki ir fotogrāfi - dabas vērotāji, amatieri un entuziasti.

Darbu iesniegšana:
Fotogrāfijas jāiesniedz līdz 2007.gada 20.maijam Gaujas NP administrācijas birojā vai apmeklētāju centros:
Gaujas NP administrācijas birojā Siguldā, Baznīcas ielā 3, tālr. + 371 67974006 ;

Apmeklētāju centrs Siguldā Baznīcas ielā 3, tālr.: +371 67800388; tālr.: +371 28334331;
Apmeklētāju centrs Līgatnes dabas takās, tālr.: +371 64153313;
Apmeklētāju centrā pie Zvārtes ieža, tālr.: +371 29335446.
Jāpievieno norāde Fotogrāfijas Gaujas NP izstādei Dzīvās ainavas, informācija par fotogrāfijā redzamo objektu, autora vārds, uzvārds, tālr. nr., vai e-pasta adrese.
Darbi jāiesniedz oriģinālā, formāts 20 x 30 cm. Eksponēšanai tie tiks piestiprināti pie 26 x 34,5 cm kartona pamatnes. Iesūtītos darbus noformēs un izvietošanai stendos sagatavos Gaujas nacionālā parka darbinieki.
Pēc izstādes fotogrāfiju oriģināli tiks atdoti autoriem.

Izstādes norise: Fotoizstāde tiek rīkota 27. maijā reizē ar Gaujas NP mūzikas diska Noskaņas prezentāciju. Tiksimies Siguldas pilsdrupās, kur Dzīvās ainavas fotogrāfijās papildinās muzikālās ainavas komponista Edija Eversa izpildījumā.
Sākums plkst. 19.00.

Darbu vērtēšana: Izstādes darbus vērtēs pasākuma apmeklētāji. Izstādes dalībnieki un interesantāko darbu autori saņems balvas.
Informācija: Līga Eglīte
Gaujas NP Vides saziņas daļas vad. vietn.
29481932