Aizvadītās nedēļas nogalē Siguldā sācies ievziedu laiks īpaši skaisti ievas zied šonedēļ, krāšņi izdaiļojot Gaujas senleju. Tradicionāli - Gaujas senlejas plaukšanas un ievu ziedēšanas laiks ir populārs Siguldas apmeklējumam. Siguldas novada Tūrisma informācijas centra vadītāja Gunta Vītola informē, ka jau pagājušajā nedēļas nogalē Siguldas novadā tūristu skaits strauji pieaudzis.

Īpaša interese Siguldas novada apmeklētājiem ir par Gaujas senlejā izvietotajiem apskates objektiem un pastaigu takām, Siguldas pilsdrupām, Gaisa vagoniņu, Turaidas muzejrezervātu, velosipēdu nomas iespējām un senlejā esošajiem veloceliņiem. Atpūtniekus vilina arī aktīvās atpūtas iespējas - rodeļu trase, atpūtas komplekss "Mežakaķis", vertikālais vēja tunelis Aerodium. . Siltajai sezonai iestājoties, palielinājies gribētāju skaits lēcieniem ar gumiju. Iecienīta atpūta nedēļas nogalei ir arī SPA apmeklējums vai nakšņošana kādā no Siguldas apkārtnes viesu namiem.

G. Vītola aicina ikvienu interesentu kļūt par Siguldas viesi, lai izbaudītu ievziedu reibinošo smaržu un to, ko spēj sniegt tikai Sigulda - dabas un cilvēka radīto harmoniju.

Pasākumi nedēļas nogalē:

18. maijs Starptautiskā Muzeju diena. Pavasara ziedu izstāde

19. maijs Pirmsskolas izglītības iestādes "Saulīte" dejojošo bērnu koncerts

19. maijs Orientēšanās. "Sportlat balvas izcīņa"

19. maijs Ģimenes sporta diena

19. maijs Starptautiskā akcija Muzeju nakts. Francijas pavasaris un ievziedu laiks Siguldas 800gadē.

20. maijs Rīgas rajona sporta spēles. Galda teniss.

20. maijs SEB Kalnu divriteņu maratona sacensības II posms

Sīkāka informācija www.sigulda.lv sadaļā Pasākumi